#SMIATOUNATRIPU - Den 1 - Litomyšl a Hradec

September 28, 2017

O tom, jak jsme si vymysleli výlet po Česku, kterej nacpeme do 500 kilometrů a nakonec jsme to přestřelili o dalších 700, jsem už psala tady Nechtěli jsme hrotit tisíce kilometrů denně, ale ani zůstávat dlouhý dny na jednom místě nebo si užívat nudný wellnessy. Projít si v pohodě a bez stresu města, ne nutně křížem krážem a s všema památkama, dát si něco dobrýho.. no a známe to.

Nakonec náš  seznam požadavků byl přibližně následovnej:
  • Vidět toho co nejvíc
  • Nakombinovant města s přírodou
  • Užívat si celý ty dny dobrý jídlo
  • Moc to nehrotit a nedát za to tři miliony

První den jsme vyjeli okolo desátý, trochu pozděj než jsme chtěli,  ale pořád se solidní rezervou a hromadou času. Dopředu jsme měli naplánovaný čistě jen ubytování, jinak jsme všechno nechávali na potom a všechno dělali a hledali spíš spontánně. Po cestě jsme se rozhodli, že mrknem ještě do Litomyšli. Maličký starý město jsme prošli za hodinu, kdy jsme měli zaplacený parkování. ale i za tak malej čas viděli celkem kus města. Centrum je kouzelný.

Dál jsme jeli směrem Hradec. Cesta trvá kvůli uzavírkám asi jednou tolik, oujé, ale do Hradce dojíždíme se skvělou náladou, skáčem do mekáče na mini wrap a googlíme co dál. Ubytováváme se, zjišťujem, že jsme se za dvě hoďky v kabrioletu stihli spálit do ruda a frčíme do obchodáku nakoupit něco na jídlo a najít rozumnou přikrývku hlavy. Vedro začíná být nesnesitelný a já to prostě těžce nedávám. Logicky nám po cestě totálně vyhládne a tak jedem přímo na náměstí do osvědčený bugro-sendvičovýho bistra Choosy, kde si jako pokaždý spravujem chuť i náladu.

Umírňuje se i počasí a tak si po pozdním obědu pořádně prohlížíme město a procházíme centrum, já fotím hromadu fotek a jdeme se projít k řece a mostu, kde je to podobně kouzelný. Večer se rozhodnem nehrotit a jdeme si zaplavat, v teploučký vodě zapomenem na únavu a jsme dojatý. Z bazénu vylízáme zrovna ve chvíli, kdy už je tma a řeku i s výhledem na město si můžu prohlídnout v noci a to už je to jasný, Hradec mě absolutně překvapila a nadchla.

Zámek Litomyšl


Na Náplavce


Tak Crosskafe jsme taky museli zkusit



You Might Also Like

8 komentářů

  1. Takovýhle víceméně spontánní výlety jsou vždycky nejlepší. :) Úplně jsem dostala chuť taky nějaký ten road trip podniknout.

    ReplyDelete
  2. Moc hezké fotky, Hradec mám kousek od babičky, ale byla jsem tam jen jedno, za to se mi náměstíčko moc líbilo! :) Skvělý výlet! :)

    LifestyleBirdie

    ReplyDelete
  3. Ty brďo, výlet do vyjmenovaného slova!

    ReplyDelete
  4. iste to bol parádny výlet ;) sluší ti to! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  5. Moc pěkné fotky. :)
    Zní to skvěle, někdy je fajn, vyjet někam jen tak spontánně, bez nějakého úplného časového plánu, hlavně, když toho chceš vidět, co nejvíce. :)

    ReplyDelete
  6. Super výlet, taky jsme měli pár spontánních a byly moc fajn :)

    LENN

    ReplyDelete
  7. Jeeee, ty jsi byla u nás v Hradci :) kdepak jste byli ubytovaní? :)

    ReplyDelete