Plány do budoucna, burgery v americkým dineru, výlety, jídlo

October 09, 2017

 Začátkem novýho semestru se přece jenom s příchodem školy trošku změnil můj život, prázdniny jsem totiž mixovala volno a docela fajn práci na půl úvazku, od října mi práce skončila  a přibyla vysoká. Po přemýšlení, jak to udělat, abych denně neumírala pod návalem povinností, z kterých se budu hroutit, jsem si to nějak předběžně rozvrhla takhle do tří hlavních "cílů" a rozhodla se následovně. Tenhle semestr si navolím trošku oddychově. Budu se snažit najít práci na pár hodin týdně, snažit se dál vzdělávát tak nějak okolo (studuju žurnalistiku, ale fušuju i do různejch věcí okolo, zajímá mě marketing, psaní, focení a milion jinejch věcí) a dál dělat ty svý oddechový aktivity jako je blog a instagram. A do toho mít pořád čas na svoje blbosti, knížky a seriály, dlouhý procházky, minivýlety, občas nějaký fitko, vaření a čas s přáteli, neasi.
 
No a aby to nebylo jen o těch plánech, ukážu vám dneska taky klasickej fotkovej random z posledních týdnů. Fotek nemám ani málo, ani milion, což je takovejhle typ článku úplně ideální, protože k fotkám stihnu ještě malý povídání. Tak jdeme na to!

O státním svátku před dvěma týdny jsem si řekla, že se chci pocvičit v řízení (normálně řídí můj kluk a řídí podstatně líp než já, ale o to přece nejde) a udělali jsme si malej výlet na nedalekou vyhlídku, a vyhladovělí z procházky jsme si zajeli přímo do EB dinners. EB je sakra stylová restaurace ve stylu americkýho dineru 20 minut směrem z Brna na Svitavy, kde to vypadá přesně takhle a my si to zde zamilovali a jednou za čas se sem vracíme na burger. Pokud bydlíte kousek nebo jedete okolo, doporučuju se stavit aspoň na vanilkovou colu nebo shake, fakt to stojí za to!
  
 No a ten shake jsme si teda dali taky, neasi. Ty jídla jsou samozřejmě prasárna a burgery většinou nesním najednou a zoufale si je balím na potom, ale chutově jsou to jedny z nejlepších burgerů, co jsem měla.


A pár cvaků  Sáry v přírodě a místo který hrozně zbožnuju plus nejjednoduší outfit v historii blogování.


Zážitek pro mě byly taky ohrady jelenů Na Vyhlídce u Třebíče. Jsem popravdě trochu fascinovaná těmahle miláčkama a když byly úplně u plotu a natahovali čumáky k pohlazení, byla jsem z toho hotová. Krom toho jsou vážně tak nádherný a éterický jako ve fantasy filmech a prostě... no prostě boží.


 Tenhle cvak možná znáte z mýho insta a je z mýho "podzimního" samospoušťovýho focení. Používám většinou fakt jenom stativ a zrcadlovku a dochází mi, že bych měla konečně na podobný srandy objednat dálkovou spoušť. Někdo nějaký zkušenosti?

 Prokrastinančí klasika v obýváku.

 Jedno z mých nejoblíbenějších jídel z dětství, tuňáková omáčka s rajčatama a nějakej sýr. Není to nic moc zdravý, ale pořád si to jídlo dělám ještě docela často a pořád mi to chutná.

Ugu vlastně moc nefandím a popravdě mi ani cpaní do sebe litrů freshů a smoothieček nepřijde úplně zdravý, ale příchuť maliny a raw kakao jsem měla za poslední dobu párkrát a fakt mi zachutnala. Kdyby to stálo půlku, asi tam jednou tam chodím pravidelně, takhle na to docela kašlu :D

Chození na procházky s touhle psí princeznou si strašně užívám. Je kříženec rumunskýho pasteveckýho psa s pittbulem (to je na tom to nejvíc fascinující) a je to strašná láska. Nikdy jsem psa neměla, ale tahle láska mě samozřejmě nutí toužit dnem i nocí po tom jednou si nějakýho psíčka, ideálně většího, pořídit. Tak jednou!

Jídlo je tak trochu můj každodenní boj. Myslím, že jsem si navykla vařit si relativně zdravý a živinově ok věci, pokud ale nemám čas nebo jsem celej den ve městě, končím u nezdravejch jídel a celkově jím prostě o něco víc, než bych měla. Obecně  v týdnu miluju recepty z pár surovin, co jsou do 20 minut hotový. Tohle jsou jenom pečený brambory s fazolema, čerstvejma rajčatama a rajčatovou omáčkou. A bylo to překvapivě strašně dobrý.

Tohle zase je moje fakt oblíená snídaně, i když nemůžu tvrdit, že si ji dělám fakt denně a že pokaždý vypadá takhle - protože nedělám a nevypadá. Každopádně je to rýžová kaše z Billy, která stojí asi 22 korun (stačí mi minimálně na 5 porcí) a pokaždý si ji povařím s mlékem a přidávám chi a slunečnicový semínka a jakýkoli ovoce. Nejvíc se mi zatím osvědčily třeba jahody, jablka, banány nebo hrozny.

A poslední fotka je zároveň úplně nejnovější, nejvíc podzimní a zbytek týhle minisérie vám ukážu v příštím článku. Přijde mi, že v těhle randomech můžu shrnout věci, který bych jinde nepsala a perfektně zapadá do konceptu tohohle blogu, takže je to formát, kterýho se určitě ještě dočkáte. Mějte se! ♥

You Might Also Like

31 komentářů

  1. Wow toľko dobrôt v jednom príspevku! Ty vieš teda narobiť chúťky :))

    Desire fashion blog

    ReplyDelete
  2. Pamatuju si, že na střední býval těstovinový salát s tuňákem snad největší mor, jaký mohly kuchařky vymyslet (no - možná ještě s mixem zapečených polévkových nudlí, špenátu a sýru pod krycím názvem "posbíraly zbytky a prdly do toho špenát" ) . Já ti nevím, ale mně ten tuňák vždycky chutnal :) .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já k celým školním jídelnám mám doteď ohromnej odpor a přijde mi hnusný snad i to, co je vlastně docela dobrý :D

      Delete
  3. Máš krásné vlasy :) jinak samá dobrá jídla, navodila jsi mi chutě. Koukám, že studuješ podobný obor jako já, tak hodně štěstí během studia :) já se v řízení procvičuju zatím pořád jen v autoškole a moc optimisticky to tedy nevidím :D

    LENN

    ReplyDelete
    Replies
    1. diky moc :) já to měla úplně stejně a řekla bych dost možná ještě horší, dokonce jsem několikrát opakovala závěrečky a kolikrát už k tomu volantu sedala fakt se slzama v očích. chce to zkoušet a překonávat to všechno, nakonec se to zlepšuje :)

      Delete
  4. Super fotky a myslim, ze si si to namixovala velmi dobre :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    ReplyDelete
  5. pekné zhrnutie, a fotky jedla ma nikdy neomrzia akurat mam potom slinky :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    sledujeem

    ReplyDelete
  6. Já tyhle tvoje články vždycky měla hrozně ráda! Pokaždý si u nich odpočinu a obdivuju ty tvoje úžasný fotky. Ať se ti ve všem daří! :)

    ReplyDelete
  7. Prekrásne fotky! Ten burger v tej telematickej reštaurácií vyzeral dokonalo. Ja som raz bola v podobnej na raňajkách ale v Anglicku a stálo to za to!
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
  8. úžasné fotky, veľmi ti to na nich pristane! tá americká jedáleň / podnik vyzerá úplne skvelo! presne podľa môjho štýlu! ^^.
    inak, s tou spúšťou na diaľku nemám skúsenosti, ale tiež nad jej kúpou uvažujem... ak ju budeš mať skôr, ako ja, určite daj vedieť, ako to funguje a či ti to vyhovuje! :).

    THE WORLD BY KEJMY ♥.

    ReplyDelete
    Replies
    1. určitě dám (až se k tomu teda dokopu,haha)
      a díky moc! :)

      Delete
  9. Dělat takové chutě. :D Ten burger z té restaurace vypadá úžasně. :)
    A ta příroda nádhera, mám ráda takováhle místa. :)

    ReplyDelete
  10. Máš moc krásný fotky :) Jde z nich taková dobrá nálada :D :) No a to jídlo vypadá taky fajne :D :D O:)

    ReplyDelete
  11. Už několik let si každý podzim chci koupit klobouk, ALE nemám odvahu. Nicméně tobě neskutečně sluší! ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. jo, tyhle pocity jsem taky mela, ale nadruhou stranu, clovek to proste musi prestat resit :) a dekujuu! ♥

      Delete
  12. Skvělý článek a fotkový random :) Krásné fotky :) A na některé dobrůtky, jako třeba na tu rýžovou kaši mám hned chuť :)

    ReplyDelete
  13. Ta Americká restaurace vypadá lákavě, moc se mi líbi restaurace tohoto stylu.. Mám takovou jednu oblíbenou v Praze :-) Na fotkách ti to sluší a musím říct, že umíš moc hezky fotit :-)

    ReplyDelete
  14. Z toho hamburgeru jsem pomalu snad dostala hlad.. :D jinak ty zviratka pusobi naprosto kouzelne, úplně si umím představit ten klid o víkendu s nimi :)
    www.linheart.cz

    ReplyDelete
  15. mám to s přítelem stejně - když někam jedeme, v 99 % případů řídí on :D já jen tak občas, rekreačně :D a mám stejný problém - hamburgery většinou ani nesním celé, nebo mi to trvá strašně dlouho :D jinak ta obora vypadá suprově!! kousek odsud bydlím a nikdy jsem o ní neslyšela :( takže díky za tip, na nějaký víkend zkusím naplánovat výlet :) já mám z Uga ráda ty jejich polévky, ty jsou fakt super :) ♥♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. jop, polívky si tam taky dávám, nejčastěj špenát nebo bramborový krém s parmezánem ♥

      Delete
  16. Tak ať ti vyjde ten tvůj plán. V Ugu jsem si vždycky dávala svoji oblíbenou 10 a 11, a když jsem tam byla naposled, tak předělali celou nabídku. Teď si z toho absolutně nedokážu nic vybrat.
    Takový typ článkům mám ráda a i sama někdy takový napíšu.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    ReplyDelete
  17. Byla jsi už v Brněnské oboře Holedná? Doporučuji, daňci tam volně pobíhají a můžeš je nakrmit, pak se od tebe nehnou :) Je to super zážitek :) Hezký článek.

    ReplyDelete
  18. random fotky a povidanim miluju na blozich asi nejvic :) takze za me palec hore. ohledne tech kasi, ja si to obcas delam taky, ale nikdy to neupravuju, stejne kdyz to jim, vypada to hnusne a na foceni nemam nervy nacancat to :-D

    ReplyDelete
  19. Jak vidím to jídlo, tak to jsou super chutě na večer, děkuji :D Jinak pěkný článek!

    ReplyDelete