Můj mini minimalismus (a nějaký ty nákupy)

November 13, 2017


Jestli mě mezi nepřebernýma trendama minulé i současné doby něco fakt zaujalo, byl to rozhodně minimalismus. Já vlastně nikdy netíhla k věcem. Jednu dobu někdy v pubertě jsem sice popravdě docela ráda nakupovala, ale jinak mě věci a hlavně jejich hromadění nechávalo až překvapivě chladnou.

 A pokud mě věci zajímaly, tak to bylo pro jejich funkčnost. Celý dětství jsem si přála k Vánocům telefony a počítače a foťáky a vlastně nikdy ne krásný hadry, protože s elektronikou se dalo i něco jinýho než si ji hodit na sebe a doufat ve sbalení Káje z třetí bé. Abyste chápali, já jsem přesně ten člověk, co není vycáklej z růžiček od přítele, nedělá si doma vánoční výzdobičku, nosí minimum šperků a nepotřebuje patnáct kabelek, ale vlastně spíš jednu nebo dvě. Nechodí zasněně Pařížskou a nekouká zasněně na ty Loubotimky a nerozplývá se nad tím, jak ty krásný ty botičky jsou – ze všech důvodů vlastně nejvíc proto, že na ně může koukat hodinu a prostě doprdele na nich nic nevidí, i kdyby chtěl. 

A pak to přišlo. Minimalismus. To, co jsem prakticky dělala celej život, mi najednou dávalo smysl, absolutní. A já najednou věděla co a jak, a uvědomovala si najednou vědomě, co jsem dělala blbě a co bylo špatně. A došlo mi, jak skvělý tohle pro mě bude a  si díky tomu udělám pořádek ve věcech okolo sebe i v hlavě.
 
 A tak už nějakou dobu nakupuju oblečení, kosmetiku i jiný věci fakt v malým množství. Nejsem v tom stádiu, že bych zběsile počítala kousky hader, aby se vešla do 33 a ano, i mně se pořád mi občas do nákupů vlezou zbytečnosti. Každopádně nad tím přemejšlím a ušetřím hromadu místa  a hlavně ušetřím hromadu peněz, který můžu utratit za věci, který si fakt užiju a z kterých budu mít radost, protože ne, patnáctá kabelka to nikdy nebyla ani nebude.  A teď už pojďme na ty nedávný nákupy. Nedávný jsou sice asi tak z posledních 4 měsíců, ale jo, přesně o to tady jde, ne?

Trička asi jako každej nosím denně, zvlášť těch krátký. Lhala bych, kdybych říkala, že jich nemám pořád doma hromadu, ale když jsem vyřadila ty už docela obnošený, příliš obtáhlý, se špatnejma potiskama, nesedící atd. došlo mi, že to není taková sláva a tak jsem se rozhodla vybrat si pár nových.

Jako nejlepší kup hodnotím právě ty basic – šedý žíhaný a jednoduše černý (není na fotce) z biobavlny z Reserved. Stály oboje dvě stovky a kvalitou jsou za ty peníze neskutečný. Šedý je z Terranovy za 150 a je trochu delší. Zbylý dvě z Croppu, růžový je kvalitou bohuže docela shit (129kč) a trochu prosvítá, černý galaktický už je na tom líp (200).

Ačkoli čas od času chodím do sekáčů, nemůžu říct, že bych si odtud pokaždý odnášela desítky věcí. Tentokrát jsem tam narazila na tenhle zelenej rolák za bájo 29kč a baví mě hlavně barva, ale je to pro mě i příjemnej kousek na zimu, kterej bych si koupila klidně za víc. Kabelka přes rameno ve tvaru vaku se mi hrozně líbí a jednu menší a podobnou už roky mám, takže takhle z Pepca za 150 (jo, fakt) byla jasná volba. Vlastně se zdá i docela kvalitní a střední velikost je taky fajn, protože do ní dám foťák, pití a ještě hromadu jinejch věcí.

Já miluju klobouky. Rifle, triko, křivák a k tomu ten klobouk. Nepřekonatelný. A tak jsem si jeden koupila. Hodně, hodně velkej. Stál 150 a čekal na mě u vietnamců. Na studený rána, večery ve víru města a  instagramový  foceníčka. Ha.


Kombo modrý džíny, černý tričko a tenisky nebo  kotničkový boty je podle mě nepřekonatelný. Džíny (nejvíc ty skinny) jsou rozhodně mým  nejoblíbenějším kouskem oblečení vůbec a jak uz jsem psala na insta, vlastně vůbec nejsem suknovej a šatovej typ. Tyhle kalhoty jsou trochu jinej styl, než obvykle nosím, protože nejsou 100% úzký a jsou trochu širší. S mama nebo boyfriend jeans střihy mám obvykle  docela problém, protože mi buď vůbec nesedí, jsou mi úzký přes lýtka a odstávají v pase, nebo v nich vypadám proste blbě. Tyhle taky nebyly úplně 100%, ale sedí mi docela hezky a za 250 jsem je v Pull beat nemohla nechat. kvůli odstávajímu pasu si k nim beru pásek a dál to moc neřešim. Raděj, hah.
Novej přírůstek je tenhle mininoťas. Je starej a rozjedu v něm prakticky jenom word, ale právě to je na něm to skvělý. Beru ho do školy na přednášky nebo s ním píšu příběhy v posteli. Pouzdro je z Aliexpressu, vypadá bombasticky a překvapivě je docela dost kvalitní.

Miluju kafe a sypaný zelený čaje a přesně proto musel jsem si v IKEA vzala tyhle dvě věci. Sítko mají za 19 korun a frenchpress za 150. Bájo.

A všechno to ukončuju oblíbenejma botama, který jediný jsem si nekoupila tenhle rok. I když jsou creepersky jedny z nejstylovějších bot co znám, nejčastěji nosím právě kotníčkovky z lidlu. Mějte se krásně a slibuju, že tohle je na dlouhou dobu poslední materiální článek!




You Might Also Like

16 komentářů

  1. Moc hezký článek :) Já k minimalismu také přirozeně tíhnu už pár let a baví mě sledovat, jak se projevuje ve všem, co tvořím. Je to takový můj rukopis :)

    Míša z The Bright Story

    ReplyDelete
  2. Ten šedý kabelko-vak se mi líbí, ten je dobrý úlovek :) . Já mám kabelek víc, ale většinou nosím jednu až do roztrhání ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. já právě taky, zoufale mě nebaví si ty kabelky vybírat :D

      Delete
  3. Já mám teda radši větší kabelky :D. Asi mám ráda velký věci, nebo co :D. Nebo si tím s mojí pidi výškou (okolo 163cm) něco dokazuju, nevím.
    Každopádně jsi našla fakt pěkný kousky, nejvíc se mi asi líbí ten klobouček ♥

    https://gingerjannie.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já právě jak kdy, velký kabelky miluju kvůli tomu kolik věcí do nich dám, ale je pravda, že se pak tahám s milionem zbytečností :)

      Delete
  4. Zelený rolák. KRÁSA! a tvoje topánky NÁDHERNÉ! Môj štýl by som tiež podpísala ako minimalistický ale keď aj ty ten svoj tak nazývaš tak potom neveim kto tu je minimalistista. A krásny post!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    ReplyDelete
  5. Veľmi pekne si si nakúpila :) Super článok :)
    partofnicol.blogspot.sk

    ReplyDelete
  6. Pekný článok a urobila si skvelý nákup 😊

    Suesanqa

    ReplyDelete
  7. Líbí se mi ty trika a ty džíny :) Já nejsem nákupová ani šatová takže v těhle věcech ti dosti rozumím :)

    ReplyDelete
  8. Tvůj styl je super. ♥ Přesně takovej se mi líbí. :-)

    Tereza Outcry, http://www.outcryblog.cz

    ReplyDelete
  9. Skvělé kousky! Moc se mi líbí tvůj styl :)

    http://s-hejvi.blog.cz

    ReplyDelete
  10. Upřímně ty mi přijdeš jako takovej fakt ne minimalistickej člověk. Přijde mi hrozně směšný že tu píšeš v článku o minimalismu když na insta neustále postuješ co sis zase koupila, co ti přišlo z ebaye jaké nové oblečení máš... nechystáš se jenom trendu bez toho aby ti to fakt něco říkalo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. s tim insta nevim, poslední dobou obleceni kupuju fakt minimalne a stejne tak ebay a aliexpress, za posledni mesice jsem si tam objednala mozna tak sklo na telefon :D ale pusobit to tak muze, rozhodne nejsem strikni minimalista, nadruhou stranu mi fakt prijde smesny delat tu nejakou soutez toho, kdo ma tech veci min, o tom to podle me fakt neni :)

      Delete