Rok od Švédska!

August 29, 2019


Tybrďo, je to neskutečný, ale právě loni tenhle den jsem se poprvý probudila ve svým novým pokoji ve Švédsku, čímž začalo moje půlroční dobrodružství tam. Nemám moc ráda takový ty kecy o tom, že vám něco změní zivot, ale vážně, tohleto mi dalo hrozně moc!  

Studium v angličtině, poznávání lidí z jiných zemí, neustálý překvapení nad drobnými kulturními rozdíly a krásná země i příroda. Tohle všechno a mnohem víc mi ten půlrok dala a i když jsem strašně ráda v Česku, občas se mi po Švédsku stýská. A na některý zážitky vzpomínám pořád. Třeba na to, jak jsme se s kamarády sešli na čaj a najednou bylo půl třetí ráno a strašně moc jsme toho za tu dobu probrali. Když jsme jeli do Norska. Když jsem viděla Žida dělat dělat si srandu z holocaustu. Když jsme byli na nervy z jednoho psanýho assigmentu, takže jsme s holkama sedly a psaly ho skoro celej víkend společně. Když si můj kamarád Španěl půjčil v Lidlu vozík a jel  s ním přes půlku města, jen aby ty věci nemusel nosit s rukách. Když jsem nevědomky šla do muslimský no-go zóny a procházela obchodem, kde jsem byla jediná bílá. Když jsme dělali zkoušku ze švédštiny, kde jsme museli mluvit švédsky (uměli jsme asi pět slov) a kamarád ze zoufalosti zkoušet mluvit německy, vždycky z něj vypadlo nějaký další německý slovo a já se tomu jenom smála.

Já jsem tak strašně ráda, že jsem jela!♥








V Švédsku jsem konečně začala s milovanými vlogy a natočila asi 4 vlogy ze Švédska (najdete je všechny na mým kanále). Tohle je úplně první z mýho příjezdu a prvních dní. Zpětně je to video dost strašný, ale jsem ráda, že to mám takhle zdokumentovaný. ♥

A úplně nejnovější video ♥

You Might Also Like

7 komentářů

  1. To musel byť zážitok na celý život. :) A tá skúška zo švédštiny by ma dosť vydesila. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  2. Návštěvu a pobyt ve Švédsku ti opravdu závidím! Je to jedna ze zemí, kam bych se chtěla podívat, tak snad někdy.. :))

    ReplyDelete
  3. Erasmus zrovna opravdu je něco, co člověku změní život :) Taky jsem moc ráda, že jsem jela, dokonce dvakrát během studia, zážitky a vzpomínky zůstanou navždy! Jinak ve Švédsku jsem zatím byla jen v Malmö a chci to tam procestovat víc ❤

    ReplyDelete
  4. Tyjo Švédsko ti fakt moc závidím <3 Pro mě je Skandinávie jeden velkej sen!!

    ReplyDelete
  5. Trochu mě mrzelo, že jsem na Erasmu nejela, ale byla jsme na vejšce líná, neměla jsem ráda angličtinu a nějak mě to nebralo. Ale věřím, že člověk má pak tolik zážitků a tolik zkušeností, že je to k nezaplacení:)
    Tak mě tak napadlo, plánuješ třeba po VŠ zkusit odjet na nějakou dobu pryč?:)

    ReplyDelete