Na skok do Polska - historický město Klodzsko, který vypadá jako Praha

September 07, 2019

 Přijde mi, že Polsko je hrozně podceňovaný! A přitom je toho zde k vidění tolik, je to kousek, je tu ještě o něco levněji než v Česku a stojí to tu za prozkoumání. Ze všech stran pořád slyšíme o špatný kvalitě potravin, kdykoli ale v Polsku jsem, rozhodně tenhle pocit nemám a přijde mi, že jídlo je tu na trzích, v obchodech nebo restauracích ještě o chlup lepší než v Česku a vždycky jsem tu v tomhle ohledu strašně spokojená.

KAM, PROČ A JAK
Možná víte, že ideální výlet pro mě kombinuje města i hory. Vybrala jsem tak první zajímavý město po cestě, starý historický město Klodzko, který má asi 30 tisíc obyvatel, starobylý centrum, kvůli kterýmu se Klodsko často přirovnává k Praze a historickou pevnost, odkud na celý Klodsko uvidíte. Asi 30 kilometrů odsud najdete přírodní park Stolowé gory, kterej je hodně podobnej Adršpachu nebo třeba Českýmu ráji. Jeli jsme tentokrát jen na jednu moc a ubytování jsme zarezervovali klasicky přes Booking.

Bez komplikací se to asi neobejde nikdy a já už se tomu jenom směju a beru to prostě sportovně. A i když jsme v den odjezdu měli vyjíždět hned ráno, nenastartovali jsme auto a tak jsme napřed jeli místo do Polska napřed koupit autobaterku. Do Klodska to naštěstí není daleko a tak nám zpoždění prakticky nevadilo a nezkomplikovalo plány.

Po příjezdu do Klodska jsme docela hladoví skončili, ehm, v mekáči a důvod proč hrozně ráda jezdím do zahraničí je, že zažijete a uvidíte věci, co v Česku ne. Tak jsem si třeba šla objednat espresso s mlíkem a dostala tohle. Nojo!

Posilnění jsme konečně vyrazili do srdce města a panebože! ♥ Spousta měst je nuda, ale tady to bylo krásný, maličkatý a celý jste to měli prošmejděný za chvilku, takže jste nemuseli chodit desítky kilometrů. Kousíček od centra je taky cesta na pevnost, odkud uvidíte na celý město, neplatí se tam žádnej vstup a je to boží.


Krásný!

 Po procházce jsme se stavili v italský restauraci Me Gusta na jídlo a bylo to moc dobrý! Jak říkám, Polsko je překvapivej gurmánskej ráj!

A takhle krásný Klodsko je! My měli štěští prohlížet si ho zrovna při západu slunce a v příjemným letním počasí! Pokud hledáte malý milý město, kde se nebudete  prodírat horama turistů, doporučuju vám Klodsko všema deseti ♥



No a aby tenhle článek nebyl extrémně dlouhej, o Stolowých horách vám povím příště! ♥ Mějte se báječně!

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Potom, co jsme měla možnost v Irsku pracovat s Polákama jsem měla na celý Polsko těžkou pifku, ale nakonec jsme tomu minulý rok dala šanci a vyrazili jsme do Krakowa a já se zamilovala ♥ Zatím jsme měla mořnost vidět jen pár míst, ale Polsko je krásný, levný, výborně tam vaří a jako bonus jsou Poláci moc příjemní. Teda aspoň ti v Polsku, ti kterí žijou mimo ti jsou většinou na přesdržku:D

    Přes Klodzsko jsme jenom projížděli, ale vypadá to krásně, budeme to muset napravit:)

    ReplyDelete
  2. toto znie ako príliš dobrý nápad haha! :D pravda je že to nie je ďaleko a dokopy som v tejto krajine bola raz a to obrovská a krásna! takže ďakujem za tip!
    Ivana xx

    ReplyDelete
  3. Je to tam krásné, už podle těch fotek! Moc se ti povedly a sluší ti to, vypadáš spokojeně :))

    ReplyDelete
  4. Moc nádherné fotky! Polsko mám ráda, ikdyz jsem tam nikdy nebyla, tak to musí znít vážně divně. Ale vždy podle fotografií na Instagramu, se mi Polsko prostě hrozně moc líbí, a chtěla bych se tam co nejdřív také podívat! :)

    Michaela Cheetah

    ReplyDelete