Kam na nejlepší vietnamský a thajský jídlo v Brně?

January 03, 2018

Nevím jak vy, ale já asijský jídlo a hlavně thajskou s vietnamskou kuchyní miluju. Zatím samozřejmě nemám prozkoumaný všechny restaurace, ale v Brně už jich pár odšrtnutých mám. A o pár z nich vám teď povím!

 

Rýžový nudle s krevetama a kuřecím, masová klíčková polívka, kterou dávají k tomu, a  hromada chilli na dochucení! Oloumoucká

Olomoucká – tržnice Olomoucká je rozhodně nejlevnější a nejautentičtější cesta, jak ochutnat a poznat vietnamskou kuchyni. Chcete ochutnat třeba klasický bum bo nambo, bun cha, pho bo nebo smažený závitky za pár korun, prozkoumat obchůdky s asijskýma specialitama a mrknout, jak na takovým místě vypadá život? Běžte na Olomouckou!

P.S. Vyzkoušený mám ty tři malý stánky s posezením u hlavního vchodu do tržnice. Jídla tu stojí okolo 90-120Kč a doporučuju k jídlu vyzkoušet taky liči nebo ananasový sladký asijský pitíčka.

Oh Pho! – Do Oh Pho na Grohovou jsem si navykla chodit celkem často na meníčka, když jsem byla celý dny ve škole. Prostředí je spíš průměrný, ale jídla mají moc dobrý. Pho polévky mají ještě o něco lepší než na Olomoucké a z nabídky musíte ochutnat křupavý summer rolls s krevetama, zeleninou a masem, podávané s omáčkou z arašídovýho másla.

Siam Thai na Gorkého je nejspíš nejlepší thajská restaurace v Brně. Prostředí je moderní, čistý a krásný a chuť i vzhled jídla tomu odpovídaj. Kromě klasik jako je kari, pad thai na všechny způsoby nebo smažené rýže, mají taky hromadu předkrmů, dezertů nebo salátů  s tropickým ovocem.
P.S. Pokud úplně nedáváte monstrózně pálivý jídlo, nebojte se poprosit obsluhu, ať vám to v kuchyni připraví ostrý trochu míň. V opačným případě byste z toho jídla nemuseli nic mít! :D

Pad Thai v Siamu

Pad Thai na Semillasu je Siamu hodně podobný. Paní majitelka je navíc strašně milá a jídlo je dokonalý.

Saibady na třídě Kapitána Jaroše je taky moc dobrá. Prostředí je na můj vkus trošku zastaralý a devadesátkový, ale kromě thajských jídel mají taky laoskou kuchyni, takže máte příležitost vyzkoušet něco i  trošku něco jinýho než samotný thajský.

Mango u nádraží bylo pro mě docela zklamání. Nemůžu říct, že by vůbec nestálo za návštěvu, přijde mi ale, že z vietnamských restaurací patří v Brně k těm horším. Vzhledem k poloze blízko u hlaváku tu často starší pánové už v poledne sedí u čtvrtýho piva. Byla jsem tu několikrát a u vietnamských jídel jako bun cha navíc mají maso dost tuhý a celkově chuť je taková nic moc.

 A co fakt musíte zkusit?   Za mě určitě oba druhy vietnamských závitků, čerstvý i smažený, vietnamskou pho polévku - většina lidí miluje tu hovězí, ale já mám třeba raděj kuřecí.  Taky nezapomeňte na hovězí bum bo nambo, což je něco jako salát s hovězím, rýžovýma nudlema a hromadou zeleniny, klíčky a omáčkou. 

Z thajské kuchyně  začněte pad thai, určitě zkuste taky kari (ale z toho já obecně tolik do kolen nejdu) a pad ka prao, což je směs mletýho masa s bazalkou  a chilli a podává se s rýži. 

Brzo zjistíte, že i když jsou obě tyhle kuchyně skvělý a pracujou s podobnýma surovinama, jsou vlastně úplně odlišný. Já jsem zatím rozhodně spíš team thajský kuchyně, která má o dost výraznější a plnější chutě, i ikdyž mám rozhodně ráda oboje. 

P.S V nejbližší době se chystám třeba do GO Brno nebo nově otevřenýho VietPalace. Máte v Brně nějaké další tipy?

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Mňam, jsem to přečetla a musela si objednat závitky, jakou jsem dostala chuť. :D

    ReplyDelete
  2. Fíha, děkuju za tipy! Osobně jsem kromě VietPalace a Olomoucké jako takové vyzkoušela ještě Vietnamské bagety (teda... já tomu tak říkám, ale jak se to jmenuje? :D) na Pekařské. Bezmasé nudle sice měli jen jedny, ale byly vynikající!

    ReplyDelete
  3. Super tipy, s přítelem máme moc rádi vietnamnský a thajský jídlo. Jen kari moc neholduju, protože je většinou pálivé :D :)

    WantBeFitM

    ReplyDelete
  4. Thajské jídlo jsem nikdy nezkoušela :D :) ale já nejvíc miluju nudle s kuřecím masem a nebo krevetami, to je taková moje klasika! :D V brně jsem nebyla v žádné restrauci takhle, ale v praze mám ráda restauraci U koruny :)

    www.shardofdreams.blogspot.cz

    ReplyDelete
  5. Tak už vím, kam zajít, jestli půjdu do Brna na školu :D
    Karelzzilla

    ReplyDelete
  6. Taky miluju vietnamská jídla, mají je skvěle a zajímavě ochucená :) mojí topkou je asi kari koření :D jelikož bydlím daleko od Brna a vlastně jsem v Brně nikdy nebyla, tak tam nezajdu, ale nevadí :D nějaké dobré restaurace se dají najít i v našem okolí :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    ReplyDelete
  7. Díky za super tipy :-) vždy když jezdíme do Brna do kina, tak nevíme, kam před tím skočit na jídlo a už nám nějak dochází nápady a inspirace :-)
    All my cosmetics

    ReplyDelete
  8. U nás jsou asi 3 vietnamské restaurace. Bohužel ani jedná se nevyrovná těm, co máte v Brně. Ale i přesto si ráda na vietnamské jídlo zajdu. Přece jenom to umí lépe a chutná to jinak, než si to uděláme doma :)
    alexurbanczykova.blogspot.cz

    ReplyDelete