Co je novýho - Co jsem zjistila po zrušení Instagramu,Youtube, fotkovej random

April 01, 2018


Vlastně ani nevím, kterej fotkovej random (nebo zkrátka deníčkovej článek) byl u mě na blogu poslední, protože je to hodně dávno. Tenhle formát mám strašně ráda, ale napřed jsem neměla dost materiálu a pak jsem byla v takovým rozpoložení, kdy jsem neměla náladu (tenhle článek, ale vlastně ani nic jinýho) psát. Ale teď už jdeme na to!

Právě teď procházím zvláštním obdobím. Řeším několik dost zásadních věcí, takže pro mě bylo přirozený se na nějakou dobu z blogu i jiných sociálních sítí stáhnout a najít čas pro sebe. Musím říct, že mi to dost pomohlo. Hodně jsem se jen tak vypisovala ze svých pocitů a docela jsem pohla i s tím svým velkým psaním.

Úplně jsem si  před dvěma měsíci deaktivovala  Instagram, na kterým jsem trávila docela velký množsví času a kterej byl jeden z mých koníčků, jakkoli to zní blbě. Byla jsem přesycená pseudoproblémky a kauzami a nechtěla jsem jsem se koukat na naoko perfektní životy a vztahy. Původně to mělo být na pár dní, ale brzy to budou dva měsíce.

A on mi ten Instagram celou dobu nechyběl a nechybí mi ani teď. Nechybělo mi řešit cizí životy, nevadilo mi zmeškat denní stories,  koukat na snahu holek všemi možnými způsoby bojovat o lepší čísla. Uvědomila jsem si, že přes veškerou snahu nebrat ten instagramovej svět vážně ve vás vždycky zůstane kousek, kterej některý věci vážně brát bude. A jediná možnost je prostě se na určitou dobu odstřihnout, protože jinak pak v internetovým světě řešíte sračky a přenášíte si to do normálního života, a zbytečně jste nespokojený.

I z hlediska minimalismu je pro mě tohle přirozený proces - obklopovat se v tomhle ohledu minimem lidí. Často ve followech dělám pořádek a mažu. Lidi, u kterých zůstávám roky, je minimum a nových moc nepřibývá.

Tak, a to by bylo dneska všechno. Napište mi, jestli vás podobný random články baví a rádi byste je četli častěji a já zkusím dát co nejdřív dohromady nějakej další článek.

 Creepersky z Aliexpressu jsou, uznávám, dost nepraktický boty a moc je nenosím, ale nejsou krásný?


Tyhle fotky jsou ještě extrémně starý, ale přišlo mi škoda vás o ně ochudit. A pak taky - žádný nový fotky mojí maličkosti totiž nemám.

Před pár dny jsem na nějakou dobu s kafem přestala, jak to mám čas od času ve zvyku. Ačkoli skoro nikdy nepiju víc než jedno kafe denně (vyjímečně si dám 2), kofein na mě působí celkem silně a čas od času cítím, že se od něj potřebuju na nějakou dobu vzdálit. Druhý a třetí den se mi nikdy nevyhne totální únava a bolehlav, ale stojí to za to. Vnímám to jako takovej malej restart.

Můj jarní detox začíná i končí těmahle tabletkama zelenýho ječmene, protože se pořád snažím mít víc energie. Jsou to tabletky, takže nic odpornýho a drastickýho, nestojí moc a mají je v DMku.


Takhle mám v současné době uskladněnou většinu kosmetiky (není to rozhodně všechno, ale je tam naprostá většina věcí, co na denní nošení používám) Víc nepotřebuju, stejně bych to pak nespotřebovaný vyhazovala a celkově v makeupu nijak extrémně neexperimentuju. Minimalista, vole.

Výhled ze okna školy při předmětu zameřenýho na focení. Jsem fakt ráda, že tyhle předměty máme možnost absolvovat. Zatím mě to moc baví a musím říct, že jsem se konečně dozveděla hodně o technických věcech a naučila se věci, co jsem vůbec neznala.

 Moje oblíbená večeře v poslední době je každopádně falafel s pečenýma bramborama a mrkví. Kupuju ho v prášku v DMku, pokaždý přidám trochu nějaký zeleniny, nějakej dobrej dip nebo omáčku a musím říct, že  to chutná výborně.

S knížkou Neradost jsem dostala i sadu třiceti tematických poslednic a právě tyhle tři mi přišly zajímavý na to si s nimi na chviličku oživit pokoj.

Poměrně nudnej kousek na denní nošení. Kabelka dost velká a pevná na to, abych do ní na celý dny ve škole byla schopná nacpat všechno, co potřebuju.


Poslední věc, kterou vám chci ukázat, je tohle video.O tom, že by mě YouTube a celkově videovej formát bavil, jsem mluvila už dlouho, a tady jsem konečně něco spáchala. Pokud vás zajímá, co během dne dělám a hlavně jak zhruba jím, koukněte.





You Might Also Like

12 komentářů

  1. Ten falafel čas od času u někoho zahlédnu, ale zatím jsem neměla odvahu ho zkusit:D Kosmetiku bych takhle mít uskladněnou už nemohla, až příliš jsem si zvykla na organizér, kde to mám alespoň trošičku roztřízené :)

    Written by M*

    ReplyDelete
    Replies
    1. já se taky odhodlávala, ale stojí fakt za to :) a s tou kosmetikou to chápu, já jsem v tomhle docela specifickej případ a mám toho fakt dost málo :D

      Delete
  2. Pěkné fotky! :) K tomu instagramu musím říct, že na něm trávím taky dost času a nějak si neumím představit si ho deaktivovat, protože tam mám takové vzpomínkové fotky a je to moje nejoblíbenější síť, ale jako chtěla bych omezit trávený čas tam, ale moc mi to nejde :D

    Shard of Dreams

    ReplyDelete
    Replies
    1. jo, to chápu, já to ty roky, co jsem ho měla, měla úplně stejně, dokonce to bylo s přehledem nejhorší ze všech sociálních sítí vůbec :D

      Delete
  3. Já jsem takto odinstalovala z mobilu Facebook lite. A nijak mi to nechybí :)

    Příběhy z mlhy a éteru

    ReplyDelete
    Replies
    1. jo, tak jsem to měla taky hodně dlouhou dobu a bylo to skvělý, ale teď ho teda mám zase zpátky a občas se přistihnu, jak scrolluju a scrolluju :D

      Delete
  4. Jo, tak to tě teď fakt hodně obdivuju - za prvé kvůli tomu kafi, protože toho já absolutně nejsem schopná. Kafe piju minimálně 2x denně a fakt ho potřebuju... A když jsem někde, kde není, tak si vždycky nějakým způsobem vyhrabu alespoň rozpustný. :D A ten Instagram je taky super výkon. Já kdybych ho nepoužívala i k propagačním účelům (jednak pro časopis, kam píšu, jednak pro blog), tak jsem o tom taky uvažovala... a momentálně se ho snažím brát minimálně s odstupem - ale jak říkáš, ne vždy to tak úplně jde...
    Kout Světa

    ReplyDelete
    Replies
    1. na mě právě asi kafe nefunguje tím "nabuzujícím" způsobem, spíš mám pocit, že jak ho piju moc, tak mi ji spíš ubírá a jsem taková roztěkaná, takže proto, a pokaždý když jej vyřadím, tak třeba první dva dny na něj mám chuť, ale rozhodně nejde o žádný velký přemáhání :)

      Delete
  5. Ja to tak mám napríklad s Facebookom. Instagram mám ale veľmi rada, mala som ho medzi prvými a vždy ma bavilo robiť si z môjho instagramu farebnú galériu. Je to ale skvelý odpočinok, to nehovorím :) Inak chválim kabelku!!!

    Klaudia Duranova

    ReplyDelete
  6. Ty jo- s tím instagramem to chápu. Často si říkám, zda to nemám vypnout a už na to nekoukat, ale pak mi to zas přijde líto. Každopádně je to mor :D
    Flavours of Amellia

    ReplyDelete
  7. Máš super záběry ve videu, jsou kvalitní :) Instagram je hrozná závislost, jsem na něm častěji jak na Facebooku :D Pořádky ve followech ale dělám často, nechci sledovat někoho, kdo mě nezajímá.

    LENN

    ReplyDelete