Můj (ne)styl

April 06, 2018


Asi jste si všimli, že mám do fashionblogerky fakt daleko. Oblečení a styl jako takovej vlastně řeším čímdál míň. Ale stejně mě to občas baví. Můj styl se dá nejlíp popsat jako minimalistickej, jednoduchej, hodně černej a ne moc barevnej, trochu elegantní a trochu rockovej. Najdete v něm kapku rebelskosti, občas nějakej dost výstřední kousek, ale hlavně obrovskej kotel pohodlí.

Co teda nosím

Jsem jednoznačně kalhotovej typ a nejraději mám skinny džíny a jednoduchý trička s krátkým rukávem, jednoduchý rovně střižený mikiny  a všemožný svetry. Miluju kabáty, ale i rockovější kožený bundičky  a křiváky. Z bot mám nejraděj chelsea boots,  boty ve stylu martensek, ale i různý tenisky. Hrozně mě baví různý pokrývky hlavy - velký kloubouky, barety anebo kšiltovky, ačkoli je zase tolik nenosím. Baví mě ženský křivky a trochu rebelskej styl, pořád miluju objemný rozevlátý vlasy, ale většinu času se oblíkám prostě strašně jednoduše a obyčejně.


Nakupuju

Docela dost zřídka a snažím se mít věcí relativně málo, ačkoli se rozhodně neženu do striktního minimalismu. Snažím se mít hodně neutrálních basic kousků, který se dají kombinovat s čímkoli a pár specifickejch kousků, který jsou zajímavý.  Dřív jsem dost nakupovala na Aliexpressu nebo občas i v sekáčích, ale zdá se mi to zbytečný. Kousky z Aliexpressu často nevypadaly jako na obrázku, velikosti neseděly a celkově provedení nebylo nic moc. Sekáče zase znám jenom takový, kde se prodávají vyloženě ošklivý otrhaný věci. Takže většinu oblečení mám z bežných řetězců jako je třeba Reserved anebo New Yorker,  dost věcí lovím ve slevých, hromadu basic kousků mám třeba i z Lidlu.

Takže?

Kterej outfit vám ke mně sedí nejvíc? A jakej je váš styl?  Co vy a oblečení, řešíte, neřešíte vůbec? Nebo hadry řešíte jenom tak maličko jako já?








You Might Also Like

13 komentářů

  1. Máš osobitý styl, sedí mi to k sobě. Pro mě bylo oblečení dlouho zdroj frustrace, protože jsme často prošla spoustu obchodů, zkusila spoustu věcí a nic mi nesedělo, v ničem jsem se necítila a pak jsem byla úplně zoufalá. Až v poslední době jsem si uvědomila, že to je hlavně tím, že nedosahuju konfekční velikosti (mám jen 154 cm), takže potřebuju nakupovat v petit oddělení, které je v Čr snad jen v Nextu v Praze, nicméně tady v Anglii mám mnohem víc možností, takže můžu zkoušet, co mi sedne a to je super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. já mám tak 160, takže s kalhotama je to taky někdy boj a celkově mám takovou postavu, že mi občas ledasco nesedí, ale není to zase tak strašný :)

      Delete
  2. Mne sa k tebe najviac hodí ten outfit s baretkou :) a ja osobne sekáče milujem, chodím do takých obľúbených kde väčšinou niečo kúpim a milujem sukňe, šaty, tenisky ale taktiež aj vysoké topánky, takže zo všetkého troška, akurát rifle nenosím :D
    THE NOELA

    ReplyDelete
  3. Někdy v zimě jsem začala procházet skříň a zjistila, že mám zbytečně moc oblečení a že tam hromadím i hodně toho, které vůbec nenosím. A tak jsem začala třídit a vyřazovat a skládat na hromádky... A nakonec se našla v milionu triček a košilí (které nemám to srdce protřídit) a většinou černých riflích. Kdysi jsem milovala kabáty a baloňáky, teď se té posedlosti směju a nosím spíš saka nebo mikiny. Ale pohodlnost je fakt nejdůležitější, na to hledím i při nákupu. Třeba nějakým umělinám nebo kousavým materiálům se vyhýbám na míle daleko. :D
    Líbí se mi, jak je na tobě vidět, jak tě baví kombinovat a zároveň si zachováváš takové to "svoje", to je prostě goal a hrozně super! <3

    ReplyDelete
  4. Párkrát jsem nad tím uvažovala, ale zpravidla dojdu k závěru, že můj styl jen těžko nazvat stylem a někam jej zařazovat :D Směry, styly a trendy příliš neřeším, zpravidla jsem alergická na to, co frčí - nechci se tím nějak vyhraňovat nebo jít schválně proti proudu, ale zkrátka mi ty trendy věci přijdou ujeté - například jsem se nikdy nesmířila s tím, že valná většina (ženské) populace pojala legíny jako kalhoty. Na volný čas, sport nebo zahradu - OK. Do práce, do města?! NE! (ale tím se do nikoho nestrefuju, ať si každý nosí, co mu je pohodlné, jen říkám, že to nechápu).
    Mám ráda barvy, svetry i tílka, poslední roky přicházím na chuť sukním a šatům. Do obchodů zrovna dvakrát nechodím (mě to prostě nebaví procházet, strkat se u stojanu, stát frontu na kabinku, v zimě ze sebe svlíkat ty tuny oblečení, abych si ozkoušela tričko), ale pokud tam vlezu, tak se oblíknu v NY a poslední dobou v Pepcu :) Jinak celkem nakupuju přes internet a zatím mi to docela vychází, že mi to velikostně sedí a odpovídá tomu, jak to mělo vypadat :)

    ReplyDelete
  5. Ja mám rada taký elegantný štýl. Nosím svetríky, kardigany, občas vytiahnem košeľu, tenisky nosím len k športovým veciam a to býva málokedy. Ten elegantný štýl mi proste sedí. A totálne ulietavam na červenej a bordovej. Naj farby. :) Inak tvoje outfity sa mi fakt páčia. :)

    www.mozaikaticha.com

    ReplyDelete
  6. milujem takyto jemne minimalisticky ale neopozerany styl :) v jednoduchosti ej krasa!
    Ivana xx

    ReplyDelete
  7. beautiful blog! I really like how you write
    and what you give photos. wonderful!
    I have a question, you will agree to follow for follow?
    I like to be in touch with inspirational blogs.
    Greetings from Poland!
    ayuna-chan.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Mně se líbí ten outfit s kšiltovkou a ten poslední :) Basic věci jsou nejlepší, protože s těmi se dá kombinovat všechno. Oblečení řeším, ale myslím si, že ne nijak přehnaně, neřídím se trendy. V sekáčích občas nakupuju, někdy najdu vážně pěkné kousky, ale nejčastěji v New Yorkeru a tak podobně :)

    LENN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky moc :) jo, přesně, myslím, že to máme hodně podobně, a v NY taky dost často nacházím poklady za minimum peněz.

      Delete
  9. Hodně se mi líbí hned první outfit. možná to dělají ty proužky. Jelikož já sama v proužcích vypadám jak zebra, tak závidím všem, kterým to sluší, sakra! :D
    Jinak bych tu ráda napsala, že tvé příspěvky jsou velmi čtivé a díky za ně! :)

    ReplyDelete