Dny chaosu, tvoření a štěstí?

July 04, 2018


Můj život v poslední době popsanej několika slovy? Chaos, tvoření a štěstí. Léto si chci užít co nejvíc, takže pracuju jen zlehka a ten zbylej čas si prostě užívám. Nápadů na tvoření mám snad nejvíc za celej život, ačkoli je to klasicky o něco horší s jejich realizací. Psát je těžký, jenomže taky zatraceně skvělý. Zažila jsem chvilky,  kdy to fakt stálo za to a tím textem jsem žila, což vyváží všechny ty chvilky, kdy u toho zoufale nadávám nebo to čtu po sobě a vím, že to zatím fakt není ono.

Dneska to nebude s dlouhým  deníčkovým úvodem, ale svoje uplynulý dva měsíce vám ukážu skrz fotky. Bude jich docela dost a ke každý vám něco povím. Připravte se na hodně jídla i drobnejch zážitků a cvaků. Jdem na to!


Pořídila jsem si obrovský zrcadlo z IKEA. Stálo osm stovek, dělá mi nekonečný nohy a můžu si v něm dělat svoje zbytečný selfíčka. Winwin.  A konečně mám nový vlasy. Zrzavá ke mně, zdá se, jde pořád úplně nejvíc.



 V nejbližší době můžete čekat taky článek z pár dní v Jeseníkách - ten první najdete tady. I za ty čtyři dny, co jsme tu strávili, jsme viděli hromadu krásnýho. Hory jsou prostě dechberoucí a pokaždý z nich odjíždím psychicky krásně nabitá energií.

Pořád jsem zamilovaná taky do drobnejch procházek, západů slunce a do přírody celkově. Snažím se trávit každej den venku (a trochu se hejbat) aspoň chvilku, a je to jedna z nejlepších věcí, co můžete pro svoje tělo (i hlavu) udělat. Slibuju ♥

 Občas to totiž vypadá i bez filtru takhle.

Jak víte - z Aliexpressu se snažím nakupovat už vážně minimálně a moc mě to neláká, ale nechala jsem se zlákat touhle roztomilostí. Dopadlo to zcela očekávaně - je mi malá.

Když jsme u materiálních radostí, musím zmínit tuhle dvojku, která se vám s trochou nadsázky postarají o nejhebčí a nejvoňavější kůži na světě. Cukrovej peeling Balea za 40 korun je limitka (snad jej ještě najdete v DMku) a olejíčky od Saloosu jsou prostě hrozně fajn - a já miluju levandulovou vůni, takže to bylo jasný. Obecně nejsem fanoušek toho házet na sebe denně desítky produktů a celkově si myslím, že pleť se o sebe postará i bez toho, ale tyhle dvě věci mi přišly moc fajn.


Čerstvý ovoce je zkrátka na tohle počasí jedna z nejlepších věcí. Tečka.

Kafe poslední dobou docela omezuju a snažím se pít maximálně pár slabých káv týdně, protože mi nedělalo úplně dobře, ale v horkým počasí je to ledový zkrátka skvělý.

Jídlo je pořád jedním ze středobodů mýho vesmíru. Tady levandulová limonáda a domácí burger. Mňam. Krom toho si dělám taky domácí smrkovou limošku, která je tou nejjednodušší věcí na světě a chutná strašně dobře. Pokud se mi povede, hodím sem návod :)

Pokud jdu do práce nebo jdu na celej den pryč z domu, snažím se si brát jídlo s sebou, protože všichni víme, že je to fakt dost často nejlevnější a nejzdravější varianta. Tady jsem si udělala rajčatový těstoviny a masovýma koulema (a celý mi to netrvalo dýl jak 15 minut). Mám popisovat, jak strašně dobrý to bylo?

A fakt jsem si zvykla snídat prakticky denně ovesný kaše. Je to jednoduchý, levný, na dlouho vás to zasytí, nemusíte mít prakticky nic moc nakoupený a díky semínkám, sirupům a ovoci existuje nekonečný množství variant. Taky jsem zjistila, že úplně jinej rozměr dostane kaše, pokud do ní přidáte trochu burákovýho másla. Jo, a pokud se ráno nestíhám najíst doma, beru si je krabičce i s sebou a je to úplně super.


Jako neskutečná  kombinace (v pozitivním smyslu!) se ukázalo tohle jídlo. To je totiž strašně dobrý a udělá vám to tak dobře (a taky je to ohromně zdravý). Pokud milujete vejce, avokádo a fazole (já miluju všechny tři, fazole obzvlášť), zkuste to.

Pokud bych měla z poslední doby vypíchnout jeden seriál, bude to Patrick Melrose. Hraje tam Cumberbacht a je to skvělá anglická minisérie i anglický smetánce, závislosti a traumatech z dětství. Mrkněte.

A pamatujete, jak jsem říkala, že jsem byla na autosrazu? Tady je důkaz, ha!

No a přístě zase u něčeho míň chaotickýho, a já si jdu užít dva dny do Hradce na Rock for People, kde jsem v životě nebyla, ale vyhrála jsem (snad poprvý!) lístky, tak proč to nezkusit?

A taky přidávám docela často na Instagramu - mrkněte!
Jo a mějte se krásně (nebo tak, jak sami chcete) ♥

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Wow, stihla jsi toho opravdu hodně :) Fotky z Jeseníků jsou nádherné a taky bych se tam rada podívala, budu se těšit na článek :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    ReplyDelete
  2. To jsou krásné fotky, úplně z nich čiší energie :) taky mám ráda procházky, mají prostě své kouzlo a čerstvé ovoce? jak píšeš, je prostě nejlepší :) moc hezký článek :)
    MyGoldenMind

    ReplyDelete
  3. Ježiš tak tím avokádem, vejcem a fazolema si mi udělala hrozný chutě!

    Praguetales

    ReplyDelete
  4. Proč mám po přečtení toho článku hlad? :D
    Medvědova slečna

    ReplyDelete
  5. Vďaka za novú inšpiráciu, páčia sa mi najmä nápady na skvelé jedlo. :)

    ReplyDelete
  6. To je krásně radostný článek! Dostala jsem chuť na meloun!

    ReplyDelete
  7. Super článek a moc krásné fotky, fakt se ti povedly! :)

    TheBlondieTale

    ReplyDelete
  8. Ještě,že si dělám večeři..z toho jídla jsem dostala hlad :D ta podprsenka z ali vypadá úžasně <3

    V3ronika life

    ReplyDelete
  9. Já podprsenky z Ali úplně miluju. Jsem malá a s malýma prsama, takže jsou mi všechny krásně:D! A mam jich asi milion! A krajkový kalhotky tam mají taky moc hezký. Jinak máš pěkné fotky - hlavně to jídlo - přesně podle mého gusta! A máš podobný styl psaní - taky nejsi přehnaně napudrovaná, to mám ráda. Budu tě sledovat dál:)!

    ReplyDelete