JIZERKY aneb JAK JSEM POPRVÝ VYRAZILA NĚKAM SAMA a co mi to dalo

August 10, 2019


 Tyhle tři dny v Jizerkách a u Liberce se mi mimoděk proměnily skoro ve spirituální zážitek, aniž bych to zamýšlela. Jela jsem si sem duševně odpočinout a načerpat zas nějakou tu, ehm, inspiraci, protože změnit prostředí je vždycky dobrej nápad. Že pojedu, jsem se rozhodla den pozdě večer předem, našla jsem si levný ubytování, chvíli po půlnoci v patnácti minutách naházela do kufru pár nezbytností, ono na 4 noci toho fakt moc nepotřebujete.. a ráno jsem jela.

Cesta trvala asi 5 hodin a zahrnovala stejnej počet přestupů. Ani jeden z vlaků neměl wifi a já si zapomněla dokoupit data, takže když jsem po x hodinách dojela na místo, neměla jsem stáhnutý offline mapy pro Liberecký kraj a nemohla si tak najít, kudy se dostanu na svoje ubytování. V horách, kam jsem dojela, byla mlha, zataženo  a slabě poprchalo. A bylo to krásný. S klidem jsem si sedla s kufrem kousek od nádraží, snědla si tuňáka z plechovky, kterýho jsem měla na cestu, a chvíli nic neřešila. Byla jsem ztracená, ale bylo mi krásně. A můžu říct, že cestovat sama je  přesně takovej zážitek, jak se říká. Máte vlastní tempo, všechno rešíte sami. Je v tom neskutečnej klid. A dojde vám, že zvládnete už všechno. A že jakýkoli štěstí máte v sobě, ne v ostatních lidech.

Jestli mě znáte, víte, že nejsem sice horolezec, ale hory miluju. Tu atmosféru. A Jizerský hory jsou krásný. Příroda kontrastuje s rozpadlými domi nehostinnýho kraje, který kdysi patřil k Sudetám. Prostě to bylo skvělý.

Tenhle článek nebude plnej tipů toho, co vidět ani co jíst. Jediný co vám řeknu, je ať cestujete. A objevujete! A klidně sami!

 Ještěd teda určitě nevynechávejte! ♥
 Ok, s focením je to nevýhoda. Protože vám nikdo neudělá hezký fotky. Ale to je tak jediná nevýhoda.



 Protržená přehrada

Tak pac a pusu! ♥


Btw, už sledujete můj

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Krásné fotky a super článek! Já už se čtyři týdny podobně toulám po Maltě. <3

    Tereza's journal

    ReplyDelete
  2. Nádherné fotky! Já takto nikde sama nebyla, myslím, že by mi to nevyhovovalo, ale třeba se pletu:) Zase je fajn, že se nemusíš na nikoho ohlížet:)

    ReplyDelete
  3. Och, ja milujem behať kade-tade sama. Hoci na väčší výlet som takto zatiaľ nevyrazila. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  4. Podle mě je asi nejtěžší se opravdu hecnout a VYRAZIT SAMA. Jakože taky mě to láká, ale vždycky to skončí tak, že nakonec nejedu. Letos máme na dovču vyrazit s mužem na 4-5 dní do Jeseníků, tak jsem zvědavá. Už máme termín, ale ubytko ještě ne. Trochušku se s mužovým přístupem bojím toho, že to budeme stejně jako ty hledat večer předem :D :D Ale aspoň je to o to větší výzva.
    Hele kdybys měla čas a chtělo se ti, tak mi prosím napiš na FB. Celkem by mě zajímalo co sis nakonec balila s sebou. :)

    Jinak ohledně focení. Já zjistila, že přestože jsem si koupila zrcadlovku, tak jsme s mužem nakonec rádi, že jsme spolu, bud se objímáme, nebo držíme za ruce a popravdě ani jeden toho druhýho nechce pustit aby fotil. Takže nevím nevím, jestli budeme mít vůbec nějaké fotky. :D
    Ale co se týče focení sebe sama, tak úplně zbožňuju možnost ovládání zrcadlovky pře mobil. Můžeš si tam na mobilu upravit ještě nastavení fotáku, cvaknout samospoust s cca 2sekundovým zpozdenim, kdy schováš mobil a už se víc nemusíš hýbat a jsou z toho krásné fotky. Jen mi teda na tohle chybí stativ. Takže pokud není kam foták položit, tak je to průser.

    ReplyDelete
  5. Hory jsou nádherné, já mám nejradši Krkonoše a vždycky si tam maximálně odpočinu :))

    ReplyDelete
  6. U mě je zatím největší odvaz jí sama ven na procházku. Občas si to užiju a občas taky ne :D Ale stejně máš můj obdiv, už tenkrát kdy si myslím jela do Bruselu? ( nebo taky nějak jinam, jsem palice dubová a nic si nepamatuji) tak jsme si říkala, že bych to nedala. Já asi potřebuji někoho sebou, ale obdivuju všechny, kdo si vystačí i sami :) Jinak Liberec máme taky v plánu, tak doufám, že se k němu dokopeme!.)

    ReplyDelete