Duomo v Miláně

February 22, 2020


Ještě než vám sem hodím článek se všema informacema z Milána, mám tu jeden z Duoma,  hlavní památky Milána, kterou nemůžete minout. Vy víte, že mi to rozplývání nad turistickými atrakcemi moc nejde, ale Duomo je jednoduše svým způsobem fascinující. Stojíte na střeše, vidíte ty detaily, staletí práce, to, jak je to obrovský, vidíte, jako to drží pospolu a prostě si musíte říct wow. Vstupný nahoru stojí 10éček, výtahem 14, a rozhodně je to jedna z těch vyhlídek, který za ty peníze stojí. Pokud zvolíte variantu bez výtahu, celý si to vyšlapete nahoru a projdete si to až na terasu, což je docela dlouhá procházka a krásnej zážitek.

Před katedrálou přes den bývají neskutečný davy lidí, ale stojí to ji za to vidět i v noci, kdy na náměstí skoro nikdo není a celý to má zase úplně jinou atmosféru. 

Co vy a Itálie? Co vy a Duomo?








You Might Also Like

3 komentářů

  1. Před pár lety jsem tam byla s kamarádkou na víkend. Byli jsme i nahoře, jako ty. Vyhlídka neskutečná. Nejenom na historické budovy, ale i ty penthousy okolo. Krása.
    Myslím, že jsme tam tenkrát byli taky někdy na začátku února. Podle fotek tam, ale bylo mnohem mnohem víc lidí, takže to tam teďka musela být paráda.

    ReplyDelete
  2. Akurát sa toto leto chystám navštíviť Miláno a neskutočne sa na to teším. Určite si nenechám ujsť ani túto slávnu stavbu..už len podľa fotiek vyzerá úžasne. ♡
    Simple but significant

    ReplyDelete
  3. Ta růžová je fakt top! já chtěla jet do Milána na konci března, kámoška je tam na Erasmus, ale teď když jsou tam opatření kvůli koronaviru, tak asi jen tak nepojedeme :/ :D

    ReplyDelete