Pohoda v Olomouci

June 09, 2020

Zmiňovala jsem to už několikrát, ale dávno při výletech nemám potřebu stihnout projít nejvíc památek, míst nebo restaurací. Většinou prostě matně tuším, co bych chtěla vidět, který místa mě zajímají a která kavárna nebo restaurace mě už nějakou dobu láká vyzkoušet. Nejlepší je ale na výletech ten klid a svoboda. Atmosféra. Najednou, i když jedete třeba i jenom na pár hodin, necháte běžný starosti za sebou. Ty na vás totiž čekají doma. Na cestách je největší problém, kde si dáte kafe nebo zmrzlinu. Na drobný trablíčka získáte nadhled a shodíte ze sebe stres z celýho týdne. Výlety a cestování je prostě léčivý!

A tenhle výlet do Olomouce byl přesně takovej. Projít si město, dát si něco dobrýho, užívat si krásnej výhled na Svatém kopečku. Pomalu, s klidem, nikam se nehnat. Paráda.
Olomoucký centrum je tak hezký, že se tam pokaždý musím cvaknout.

 Svatý Kopeček je upřímně jedno z míst, kam jdete tak nějak protože je to znamá památka, ale žádná velká sláva se nekoná a nic závratnýho neuvidíte. Výhled do krajiny je ale krásnej.

 Faency fries jsou prostě nejlepší hranolky, chodím na ně i v Brně. A ty všemožný dokonalý dipy nebo zakysaná smetana a cheddar navrch! Miluju!

Náhodná ulička. - A kafe v Long Story Short, což je taková ta hipsterská kavárna, o který všichni mluví na instagramu. Ale musím uznat, že za návštěvu stojí - mají to tam moc hezký, dělají i jídlo a prodávají kvásový pečivo. Krom toho doporučuju i útulnou čajovnu Kratochvíle.

A o tomhle výlety jsou, ať už jedete do jinýho státu, cizího města nebo se jdete projít pět kiláků okolo domu. Udělat si hezkej den. Vypadnout ze stereotypu a změnit prostředí. Odpočinout si a vypnout. Nic víc, nic míň. A to za to stojí.

A tady najdete další články z cestování po Moravě

Jezdíte do Olomouce? Co podle vás ještě stojí za to? :)

You Might Also Like

15 komentářů

  1. V Olomouci jsem nikdy nebyla, ale podle fotek to vypadá na krásné město. Výlety mám také ráda, tak třeba tam někdy zavítám. :))

    ReplyDelete
  2. V Olomouci jsem pořádně na výletě byla před 5 lety. Od té doby to byla spíš jen návštěva Zoo nebo Kopečku. 🤔Víc spíš projíždím jen po dálnici kolem. 😅

    ReplyDelete
  3. Hranolky bych si dala mňamka! Mimochodem ty zrzavé vlasy ti hrozně sluší! :)

    ReplyDelete
  4. Nééé, tak teď jsem dostala brutální chuť na Faency fries s cheddarem :D a ty tvoje zrz vlasy? Nádhera! Už se nemůžu dočkat, až mi dorostou zpět moje a budu opět patřit do redhead gangu :)

    ReplyDelete
  5. Moc Ti to sluší. Jsem asi sto let za opicema, ale nikdy jsem Faency fries neměla a teď na to mám hroznou chuť, mňam. Jenže u nás se nic takového sehnat prostě nedá! :-D
    Michaela Blog || Instagram

    ReplyDelete
  6. V Olomouci jsem nikdy nebyla a asi jen tak nebudu. :D Pro mě je to hrozně z ruky, a když už výlety, tak po Jihočeském kraji. :) Hlavně se teď plánuje Český Krumlov nebo Hluboká nad Vltavou.

    ReplyDelete
  7. Veľmi krásne fotky. Ja som nebola ešte v Olomovciach tak neviem čo tam je.

    WESTERN STYLE IN THE CITY

    ReplyDelete
  8. V Olomouci jsem párkrát byla. Náměstí mají nádherné. I obchůdky okolo. Nejraději jsme tam jezdili do zoo.
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
  9. Já jsem v Olomouci ještě nebyla. Ale poslední dobou mám celkem slabost pro Prahu, a tak se tam na konci června chystám na výlet, když je tam teď mnohem menší počet zahraničních turistů a projdu si místa, na který jsem před tím neměla nervy :D :) Krásný fotky <3

    Pauline's Tiny World

    ReplyDelete
  10. Moc hezké fotky :) V Olomouci jsem byla dvakrát, ale vždy jen na jednodenní výlet, ráda bych se tam podívala pořádně a déle :) Je to pěkné město :)

    ReplyDelete
  11. olomoucí jsem zatím jen projížděla a jednou jsem nastupovala na nádraží a byla v blízké hospodě.. Ale na podzim tam možná začnu magisterské studium, tak jsem zědavá na ktrásná místa :)

    ReplyDelete
  12. Už dlhšie rozmýšľam, že by som Olomouc navštívila. :) Prechádzam tadiaľ, keď cestujem zo Slovenska do Prahy a láka ma to tam. :) Dúfam, že si tam nájdem cestu, rozhodne by som rada vyskúšala tie hranolky. :)

    ReplyDelete
  13. Ahoj,
    v Olomouci jsem nikdy nebyla (měla jsem tam jet na podzim, ale musela jsem zůstat doma). Podle fotek to vypadá moc dobře. taky mám ráda výlety a dneska jsem si zamluvila první letní včetně ubytování, tak se moc těším:-)
    Měj se krásně!
    Hanka z blogu ciculka.cz (běží tam soutěž, mrkni se:-)

    ReplyDelete
  14. Moc hezké fotky, líbí se mi jak z tebe září ta pohoda a radost, stejně jako tvoje vlasy :) Olomouc je nádherná.

    Melissa Hartford
    www.melissahartford.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. It’s definitely worth a read, keep up the good work!

    ReplyDelete